Kanal Tedavisi

Sizlere daha sağlıklı ve daha mutlu gülüşler sağlamak için çalışıyoruz!

Endodonti, kanal tedavisi olarakta bilinir Pulpanın, kendini tamir edemeyecek şekilde hasar gördüğü durumlarda uygulanan bir tedavi şeklidir. Pulpa dişin en iç kısmında bulunan damar sinir paketinden oluşan yumuşak bir tabakadır. Genellikle kırık dişlerde veya derin çürüklerde ki bakteriler pulpanın iltihaplanmasına yol açar. İltihaplı veya hasar görmüş pulpa çıkarılmazsa diş ve çevresindeki dokularda enfeksiyona neden olur ve diş kaybedilir.

Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?

lk aşama tedavinin ağrısız olması için dişe yapılan anestezi ile başlar. Daha sonra çürük temizlenir ve iltihaplı pulpa çıkarılır. Kök kanalındaki tüm sinir ve doku artıkları temizlenir. Kök ucuna kadar kanallar genişletilir ve uygun solüsyonlarla kanal irrigasyonu yapılır. Eğer birden fazla seans sürecek bir kanal tedavisi ise kanallara uygun ilaçlar konularak iyileşme hızlandırılır ve seanslar arası dişe geçici dolgu konulur. İyileşmeden emin olunduğunda kanallar özel bir dolgu maddesiyle kök ucuna kadar doldurulur.

Kanal Tedavisi Ağrılı mıdır?

Kanal tedavisi yapılacak dişe lokal anestezi uygulandığından dolayı herhangi bir ağrı hissedilmez.

Kanal Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Bu dişin durumuna göre değişir. Bazı durumlarda tek seansta sağlıklı bir dolgu yapılabileceği gibi bazı durumlarda da birden fazla seans (dokulardaki iyileşmeden emin olana kadar) devam edebilir.

Kanal Tedavisi Yapılan Dişin Ömrü Ne Kadardır?

Dişin tekrar çürümesini ve enfekte olmasını önleyici tedbirler alındıktan sonra kanal tedavili bir diş ömür boyu kullanılabilir. Bu süreçte düzenli diş hekimi kontrolü şarttır.